Šta je Tačkica?

Svako od nas je na početku bio nečija želja, a onda je postao tačkica. Tako je i sa ovom tačkicom. Ona se rodila davno u mašti, rasla je i rasla i postala je ideja o knjizi. Nastavila je da raste, počela je da se piše, još malo da raste, pa da se crta dok nije postala Ja sam… knjiga.

Svaki roditelj kada daje ime svom detetu veruje u nešto, i svoju veru i ljubav sažme u to ime. Ovo je priča o imenu, priča za decu o deci.

Ko je stvorio Tačkicu?

Vanja Nikolić Tackica

Tačkica je njena ćerka. Druga.

 

Prva se zove Saša. Ime je dobila da bi bila snažna, neustrašiva poput dečaka Saše i nežna i slobodna poput devojčice Saše. Vanja veruje da uniseks imena nose posebnu energiju, jer i sama se zove jednim takvim imenom.

 

Saša je nastala slučajno i neplanirano, jer se sve sjajne stvari u životu tako dešavaju. Tačkica je planirano, dugim i upornim radom, ljubavlju prema pravim knjigama, verom da sve prave ideje uspeju.

 

Vanja je dramaturg, pisac za decu, pisac za odrasle, pripovedač.

Marija Jevtić Tackica

I Marija imja jednu tačku i sa njom se zove Marija J.

 

Marija ima i jednu devojčicu, koju crta na svim svojim crtežima, koja joj je inspiracija i motivacija.

 

Marija voli onaj čudni instrument koji kada se okrene, proizvodi zvuk sličan kiši. Dok ga je vrtela, čula je kako se kapi kiše krune sa oblaka praveći svetlucavu krunu pri svakom padu. Svoju devojčicu nazvala je Kruna. Da uvek zna gde joj je glava i da je dovoljno vredna i divna da da nosi to ime.

 

Marija je ilustratorka, dizajnerka i umetnica.

 

 

 

Marija i Vanja mnogo liče. Vole iste stvari, čitaju slične knjige i razumeju se, često i bez reči. Razlikuju se po tome što Marija priča priče slikama, a Vanja priča priče rečima.

Uživajte u našim pričama! Tackica
Top