personalizovana knjiga

Tačkica je početak!

vanja . / September 25, 2019

Tačkica je početak. Mala tačka koja čeka da poraste.

Marija i Vanja su zajedno kreirale Ja sam personalizovanu knjigu… maštajući i stvarajući priče za decu kakve do sad nisu ispričane. Želja im je bila da ušuškaju roditelje i mališane u zagrljaj u kome će da se prepuste čaroliji koju stvara Tačkica.

 

Šta je za tebe Tačkica? 

Tačkica je početak.

Mala tačka koja čeka da poraste.

 

Kako bi drugima opisala Ja sam knjigu i Tačkicu? 


Ja sam knjiga je za Male i za Velike. U njoj se nalazi mnogo puteva i svaki od njih je pravi. Najbolje je da Mali i Veliki ovom knjigom putuju zajedno, da otkrivaju tajne ove knjige i u tome uživaju isto kao i mi koji smo je izmaštali.

 

Šta ti je najvažnije kada kreiraš ilustracije za decu? 

 

Najvažnije mi je da uspem da radost koju imam dok stvaram ilustracije, prenesem na čitaoca, Malog i Velikog podjednako.

 

Šta te inspiriše kad stvaraš: tekst, tema ili nešto treće? 

 

Svaka knjiga ili priča nosi svoju magiju. Uvodi me u svoj svet koji kroz boju, oblik i formu pokušavam da predstavim drugima…

 

Kako je tekao rad na ovoj knjizi i po čemu je on specifičan? 

 

Proces je bio veoma dinamičan i zanimljiv. Tražili smo načine da sastavimo priču, da osmislimo likove, prostor, oblik knjige. Veliki izazov predstavljalo je povezivanje verzije za devojčicu i za dečaka, ujednačiti priče i slike i za Ivu i za Anastasiju, za Luku i Konstantina, a zatim i pripremanje ćirilične i latinične verzije.

 

Da li postoje neke specifičnosti u radi i tehnici koje su vezane za ovu knjigu? 

 

Ova knjiga je kombinacija digitalne ilustracije i rukom radjenih detalja. Karakteri devojčice i dečaka su radjeni olovkom čime smo dobili na dubini i nekom obliku trodimenzionalnosti knjige.

 

Za kakvu decu je kreirana Ja sam knjiga? 

 

Ja sam knjiga je namenjena svoj deci. Svakom malom biću koje se na svom velikom putu sreće sa pitanjem KO SAM JA. Za početak uz pomoć odraslih a kasnije i samostalno, moći će da otkriva svet oko sebe, tajne, boje, oblike,  kroz potragu za slovima koji čine njegovo ime.. 

 

 

Top